Risotto met peer

Recepten overzicht 2 pers. 34 min.
alt text

Ingredienten

  • 2 Sweet Sensation peren (nog net niet rijp)
  • 350g Risotto rijst
  • 100g geraspte parmesaanse kaas
  • 100ml droge witte wijn
  • 2 Uien
  • 2 bouillon blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citoensap
  • klontje boter
  • Zout en peper
  • stap 1

    Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.

  • stap 2

    Pel en snipper de uien fijn. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en fruit hierin de uien 3-5 minuten op zacht vuur.

  • stap 3

    Voeg de rijst toe en verwarm deze op middelhoog vuur tot de rijst glazig wordt. Blus af met de wijn. Blijf roeren tot de rijst de wijn heeft opgenomen.

  • stap 4

    Voeg nu met een pollepel de bouillon, lepel voor lepel, toe. Laat elke lepel bouillon al roerend en zacht kokend door de rijst opnemen. Voeg op deze manier alle bouillon toe en kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Risotto mag lekker smeuïg maar niet papperig zijn.

  • stap 5

    Schil intussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Besprenkel de peer met citroensap om verkleuring te voorkomen.

  • stap 6

    Verwarm de boter in een koekenpan en verwarm hierin de peren kort.

  • stap 7

    Schep de warme peren en Parmezaanse kaas door de risotto en breng deze op smaak met zout en peper.