alt text

Zorgzame Teelt

In Nederland en België heeft een selecte groep van 70 telers gekozen voor de Sweet Sensation. Met toewijding en zorg telen zij de mooiste en lekkerste peren.

Verantwoord geteeld

De Sweet Sensation is 100% natuurlijk. Onze telers respecteren dat. De boomgaarden worden zo natuurlijk mogelijk beheerd. Met milieuvriendelijke producten wordt gezorgd dat elke Sweet Sensation een werkelijk gezonde traktatie is. De telers hebben ook voor een bijenvriendelijke boomgaard gezorgd zodat deze ijverige beestjes helpen om de bloemetjes in het voorjaar te bevruchten. De biodiversiteit is belangrijk om te zorgen dat er voldoende natuurlijke vijanden zijn in de boomgaard. Zo helpt de oorworm om te zorgen dat er niet te veel perenbladvlooien schade kunnen veroorzaken.

 

alt text
“Alleen de beste kwaliteit peren mogen zich een Sweet Sensation® peer noemen”
- Co, Kwaliteitscontroleur.

Betrouwbaar  product

Na de oogst worden de peren naar de pakhuizen gebracht waar ze nog wat kunnen narijpen. Op het juiste moment worden de peren dan zorgvuldig geselecteerd en verpakt.

De Sweet Sensation® peren voldoen aan uniforme en de hoogste kwaliteit en voedselveiligheid standaarden. Peren die hier niet aan voldoen worden verkocht als Sweet Dored of klasse II. Zo wordt de gehele productie tot maximale waarde gebracht.

 

alt text

Duurzaam Verpakt

Sweet Sensation® peren worden zorgvuldig verpakt en getransporteerd zodat ze in goede staat de consument bereiken. Bij de verpakkingsmaterialen wordt goed gekeken naar de duurzaamheid. Zo wordt verspilling van product en afval tot een minimum beperkt. in 2019 is de karton sleeve verpakking geïntroduceerd. met deze verpakking komen we tegemoet aan de wens van de consument om het gebruik van plastic te verminderen.

alt text
alt text

Jarenlange Ervaring

Peren telen is geen eenmalige teelt. Het duurt wel enige jaren voordat je na aanplant de eerste vruchten kunt oogsten. Een perenboom kan wel weer 40 jaar oud worden.

De ontwikkeling van Sweet Sensation

Samen optrekken

De Club van Sweet Sensation telers komt regelmatig bij elkaar om ervaringen in de teelt uit te wisselen. Onder professionele begeleiding wisselen zij kennis uit over het snoeien, bloeien, groeien en oogsten van de bomen. Daardoor leren zij hoe zij steeds beter een kwaliteitspeer kunnen telen. Aan deze bijeenkomsten nemen ook boomkwekers en verkopers deel zodat kennis van grond tot mond wordt gedeeld. Bent u benieuwd naar de Nederlandse telers achter Sweet Sensation, kijk dan op Verse Oogst.

 

alt text